Com tancar un negoci temporalment a Google?

La fitxa de Google My Business s’ha convertit en una extensió importantíssima de qualsevol negoci. Sovint ens trobem amb clients que tenen la creença que amb la pàgina web i les xarxes socials podran dominar l’opinió pública del seu negoci, però no és així. El gegant Google té sempre l’última paraula en temes de posicionament online i cal “aliar-se” amb ell per tal de tenir el control sobre què es diu de l’empresa. Per això és tan important saber com tancar un negoci temporalment a Google correctament.

Així doncs, la fitxa del teu negoci a Google serà capdal per mantenir informats els usuaris que cerquen el sector al qual pertany: canvis d’horaris, nous productes i, per descomptat, tancaments temporals o permanents. En aquest article ens centrem amb quatre punts bàsics:

Si tanques físicament, fes-ho també a Google

Cal donar-li a Google la importància que es mereix. Si el teu negoci tanca físicament, tanca’l també a la fitxa que el representa a internet. Moltes vegades només s’informa del tancament temporal d’una empresa a través de la pàgina web o de les xarxes socials. Això pot ser un error, perquè la majoria de clients potencials que el trobaran serà a través de Google.

No fer-ho pot suposar perdre adeptes: en aspectes pràctics, el client tindrà una informació equivocada que el farà desplaçar fins a l’establiment, amb la decepció que suposa no veure satisfetes les seves necessitats.

Si indiques data de reobertura, no podràs accedir a les ressenyes

Alerta: si indiques una data de reobertura a la teva fitxa mentre tens el negoci tancat temporalment, no podràs accedir a les ressenyes i els teus clients no podran afegir-ne de noves.

No podem assegurar que aquesta funcionalitat sigui un error de Google, però el que sabem del cert és que és un aspecte important a evitar. Considerem que no beneficia al negoci el fet que durant el tancament per vacances no es puguin mostrar les valoracions dels clients quan cerquen l’establiment.

Actualitza els horaris especials

My Business té una funcionalitat molt útil i no sempre utilitzada: els horaris especials. És una eina que ens serveix per actualitzar l’horari d’obertura o de tancament quan es tracta d’una data especial.

La mateixa eina, en dates de festa nacional, avisa als usuaris que cerquen la fitxa que hi podria haver variacions en l’horari. De totes maneres, no ho fa en dies de festa local, i és per això que mantenir-ho actualitzat suposarà estar donant un millor servei.

En sectors com el de la restauració, que són més flexibles en els horaris i dies d’obertura, cal posar-hi una atenció especial. Pots consultar aquest article on expliquem la nostra experiència gestionant la reputació online de bars i restaurants!

Segueix pendent de respondre possibles ressenyes

Si vols tancar un negoci temporalment a Google no t’has d’oblidar de realitzar un mínim “manteniment” pot ajudar a no perdre posicionament en les cerques. Durant el temps que el negoci estigui tancat, és important seguir fent un cop a possibles ressenyes noves que puguin entrar al teu negoci.

Cal tenir en compte que les suggerències de ressenyes segueixen actives per a usuaris que hagin estat físicament al teu local, però encara no hagin publicat cap referència si aquests tenen un rastreig d’ubicació activat al mòbil.