Consells per gestionar les xarxes socials en l’hostaleria

En l’actualitat, pràcticament tots els sectors s’han vist alterats per les xarxes socials. Però no tothom sap aprofitar-ho. Ser-ne conscient i mostrar totes les virtuts del teu negoci és molt important, així com utilitzar aquests canals com un servei més d’informació de servei pel client o potencial client. En aquest article hi trobareu consells per xarxes socials en hostaleria.

Els community managers de la nostra agència sovint es troben en casos de resolució de dubtes pels clients dels restaurants que gestionem. Una resposta ràpida, clara i eficaç fa guanyar un client per a l’establiment; per contra, quan la resposta no hi és significa una venda perduda o un client no fidelitzat. Per tant, si estem atents a la recepció del negoci quan un client ens visita físicament, ho haurem d’estar també via xarxes socials.

Com podem aconseguir que el nostre establiment funcioni també a les xarxes socials? Aquí us deixem consells que a nosaltres ens funcionen i ens ajuden a cobrir les necessitats dels nostres clients del sector de l’hostaleria.

Mostra el producte, però sense excedir-te

Mostrar el producte és clau per a tots aquells usuaris que encara no coneixen el teu establiment. Fent-ho aconseguiràs familiaritzar el futur client amb els plats i reduiràs molt la taxa d’insatisfacció, ja que qui vingui a provar-ho sabrà què s’hi trobarà.

Cal tenir molta cura, però, amb la qualitat de les imatges: una mala presentació o una mala fotografia pot tenir un efecte contraproduent i es pot relacionar amb un menjar o un servei de mala qualitat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Calau (@calaubar)

Trobar un públic interactiu és sempre l’objectiu en tots els perfils de qualsevol xarxa social, però això no vol dir que sigui fàcil. Un dels mètodes principals -i segurament més eficaç- és l’assaig prova-error. Un cop tinguem clar quin és el producte que oferim i el públic al qual ho destinem hem de provar quines seran les hores que generaran aquesta interacció.

Cada sector és un món a part, però en aquest cas podem jugar amb una necessitat vital, i és que tothom té gana en algun moment del dia. És per això que si trobem contingut, per exemple, que inciti a fer un vermut al nostre bar, sempre és millor publicar-lo a l’hora del vermut o durant les hores que els nostres clients decidiran anar a fer el vermut.

Respon sempre els comentaris i dubtes, també a Google My business i Tripadvisor

És molt important tenir present el concepte de la “reputació online”. Aquest concepte no és més que l’opinió pública que hi ha al voltant del nostre restaurant, traslladada al món 2.0.

Incitar als clients a valorar el nostre restaurant servirà perquè altres clients tinguin una opinió preestablerta del nostre local. Al mateix temps, però, ens ajudarà a tenir un feedback de com està funcionant el nostre negoci. Els visitants tendeixen a dir la veritat online i a mentir en presència. Podem potenciar-ho a través d’Instagram, Google o Tripadvisor.

A més, si mantenim tots aquests canals cuidats, amb la informació i novetats ben explicades, fotografies actualitzades i som curosos en els detalls, ens ajudaran a posicionar millor el nostre negoci al cercador. Podeu trobar més informació a l’article “Com tancar un negoci temporalment a Google?“.

Crea sortejos i promocions constantment

Si parlem dels consells per gestionar xarxes socials en hostaleria, no podem obviar els sortejos. Són l’ham que ens ajudarà a ampliar el nostre públic. Els sortejos i les promocions estan a l’ordre del dia, sobretot a instagram, però com ho podem aplicar als bars i restaurants? Sempre recomanem que aquestes promocions vagin lligades a l’obligatorietat del participant de compartir el contingut. També és important mencionar algun altre usuari per tal que aquest es viralitzi.

El gran avantatge en la restauració és que hi ha moltes fórmules per aconseguir regalar o promocionar un producte que a preu de cost no suposi una gran despesa per a l’empresa.

Per exemple, si creiem que tenim el local ple, però necessitem més seguidors, podem regalar un val per a un take away amb un import tancat. Si pel contrari, el que necessitem és omplir l’establiment en dies en concret, els sortejos ens ajudaran a fer-ho i aquest efecte també ens servirà perquè l’ambient millori, ja que un restaurant ple és sinònim d’èxit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KUMÖ (@kumo_calella)

Crea contingut divertit i participatiu

Si a un bar o restaurant hi vas per passar-t’ho bé, voldràs que les seves xarxes socials siguin divertides i transmetin felicitat. És molt important saber sortir d’aspectes tècnics -o almenys no abusar-ne-, ja que un contingut fresc arribarà de forma molt més fàcil a l’usuari.

Una manera de fer participatius aquests canals és preguntant als clients habituals i fidelitzats per la seva experiència; si aconseguim que interactuin mostrarem a tothom el benefici que estem aportant a aquests clients, i seran ells mateixos que ens ajudaran a convèncer als indecisos.