Instagram Threads: l’alternativa a Twitter?

El passat 2023 Instagram va estrenar una nova plataforma. Però què és exactament Instagram Threads? T’ho expliquem:

Threads és una extensió d’Instagram que arriba per posicionar-se com a alternativa a X (Twitter) aprofitant tots els dubtes generats des de l’entrada d’Elon Musk com a propietari i que es val de la base d’usuaris d’Instagram.

Threads és una xarxa social de microblogging, és a dir, destinada a usuaris que vulguin escriure relats o missatges curts. És una xarxa social creada per Meta, empresa responsable de Facebook, WhatsApp i Instagram i, de fet, ha estat desenvolupada pel mateix equip d’Instagram. Com que és una xarxa social vinculada, els comptes a les dues xarxes són compartits.

Com funciona?

Permet crear publicacions amb text, però també afegir fotografies o vídeos. Threads té un límit de 500 caràcters als missatges. Tal com passa amb Twitter, també permet respondre a les publicacions d’altres perfils, compartir-les o citar-les afegint un text teu a més de l’altra publicació.

Des del seu llançament, un dels grans problemes d’aquesta xarxa social ha estat que només té un únic mur de notícies, i que només mostra el contingut mitjançant algorismes. Això vol dir que les publicacions de les persones que un usuari segueixi es mesclen amb altres persones que potser parlen de temes que puguin ser d’interès de l’usuari que està navegant.

Principal objectiu

Threads també promet una xarxa social més imparcial i sense les polèmiques d’Elon Musk. Tot i això, no cal oblidar que Facebook també ha tingut les seves pròpies polèmiques, per la qual cosa queda per veure com acaben aconseguint manejar la toxicitat i desinformació que podem trobar en altres xarxes.

En resum, considerem que el projecte encara es troba en fase inicial i haurem d’estar atents a totes les futures característiques implementades per tal d’esbrinar si pot fer ombra a Twitter.