És necessari estar a Tik Tok?

En l’actualitat, l’ús de TikTok per part de les empreses s’ha convertit en una estratègia de màrqueting cada vegada més popular. No obstant això, no totes les corporacions han d’invertir recursos a tenir un perfil a aquesta plataforma, ja que si es fa el pas per tenir-hi presència, s’ha de fer de forma totalment decidida. Nosaltres sempre analitzem tres factors abans de prendre la decisió:

1. Públic Objectiu: Si l’audiència de l’empresa inclou un segment significatiu de joves adults i adolescents, TikTok pot ser una plataforma ideal. És la xarxa social més popular entre els usuaris més joves, i les empreses que vulguin connectar amb aquest públic han de considerar-ho.

2. Tipus de Contingut: Aquesta plataforma valora la creativitat i l’autenticitat, de manera que les empreses han de ser capaces de generar vídeos que siguin divertits, entretinguts o educatius, en lloc de simples anuncis publicitaris. Cal saber fugir de les publicacions corporatives més típiques d’Instagram.

3. Recursos Disponibles:
Determinar si es disposa dels recursos necessaris per a crear contingut adequat per a TikTok. Mantenir una presència activa a TikTok requereix temps i diners. Les empreses han de valorar si tenen els recursos humans i financers necessaris per produir contingut de manera regular i gestionar el perfil de forma efectiva.

En resum, les empreses haurien de considerar tenir un perfil a TikTok quan l’audiència objectiu coincideix amb els usuaris de la plataforma, poden crear contingut adequat i tenen els recursos disponibles per mantenir una presència activa. D’altra banda, si l’audiència no és compatible amb el públic de TikTok o si l’empresa no pot generar contingut interessant, pot ser millor optar per altres xarxes socials.