Les xarxes socials ja són el primer mitjà d’inversió publicitària a nivell mundial

Des de la nostra agència, i des de la majoria de consumidors de xarxes socials a escala professional, ja fa anys que la demanda i la importància que donem a les xarxes com a mitjà publicitari és creixent. Ara hem sabut, segons l’informe “Global Ad Spend Forecast”, que aquesta categoria assolirà nivells d’inversió particularment destacats el 2024 i superarà, de fet, la “cerca” de Google com el canal amb més volum d’inversió publicitària a tot el món.

Històricament, la ràdio i sobretot la televisió han estat els grans canals i suports per a la promoció de les marques i en les darreres dècades, les cerques de Google havien guanyat aquesta partida. Ara, per primera vegada es calcula que els anunciants a xarxes socials agafaran la iniciativa, ja que invertiran aquest any a tot el món 230 mil milions de dòlars en publicitat a les plataformes 2.0, un 14,3% més que el 2023.

Així, les xarxes socials es converteixen en el primer canal publicitari per volum d’inversió per davant de la “cerca”. La publicitat en cercadors atraurà el 2024 una despesa publicitària de 224.800 milions de dòlars, davant dels 210.000 milions de l’any anterior. Aquest creixement notable, però, no serà suficient per mantenir la corona de primer canal publicitari per volum d’inversió a escala global.

Tot aquest canvi de paradigma s’entén a través de la dada del temps invertit pels usuaris a les xarxes socials, ja que aquest ha augmentat un 50% des del 2014. Si fa deu anys el temps mitjà diari d’ús d’aquests canals era de 95 minuts, ara és de 152 minuts. A més, entre el 2014 i el 2024, el nombre de persones que utilitzen les xarxes socials ha crescut un 169%.